General Awareness quiz for SBI MAINS

General Awareness quiz for SBI MAINS

1. Which state government of India has launched the Green Passage scheme for orphan students? [A]Jharkhand
[B]Nagaland
[C]Manipur
[D]Odisha
[E]Tripura

2. How much loan amount has been sanctioned by World Bank for Indian solar programme?
[A]$575 million
[B]$625 million
[C]$720 million
[D]$875 million
[E]$500 million

3. Which Indian-American student has won the prestigious Intel Foundation Young Scientist Award ? [A]Dibandhu Ghose
[B]Syamantak Payra
[C]Santilata Bose
[D]Pilavullakandi Gogoi
[E]Sujatha Rai

4. The world’s largest single rooftop solar power plant has been opened in which state of India?
[A]Bihar
[B]Rajasthan
[C]Gujarat
[D]Odisha
[E]Punjab

5. Which committee has been constituted to give recommendations on Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM)?
[A]Ajay Shankar committee
[B]NR Madhava Menon committee
[C]N.K. Singh committee
[D]H Devaraj committee
[E]Prakash singh committee

6. Who is the author of the book “The World Outside My Window”?
[A]Ruskin Bond
[B]Amrish Tripathi
[C]R.K. Narayan
[D]Vikram Seth
[E]A.P.J Abdul Kalam

7. What is the theme of 2016 International Museum Day (IMD)?
[A]Museum collections make connections
[B]Museums and Cultural Landscapes
[C]Museums for a Sustainable Society
[D]Museums for social harmony

8. Who has been honoured with the 2016 PEN/Allen Foundation Literary Service Award?
[A]Ahmed Naji
[B]Tom Stoppard
[C]Salman Rushdie
[D]Philip Roth
[E]J.K. Rowling

9. The World’s first Scanning Helium Microscope (SHeM) has been built by which country?
[A]Japan
[B]Russia
[C]China
[D]Australia
[E]Canada

10. The 2016 Women Economic Forum (WEF) has been hosted by which country?
[A]South Africa
[B]Brazil
[C]India
[D]Russia
[E]Japan

Answers:–General Awareness quiz for SBI MAINS

1.D
2.B
3.B
4.E
5.C
6.A
7.B
8.E
9.D
10.C

Ashutosh
Coordinator,Ibpsprepadda & PrepDesk. I love to write on competitive exam preparation. I am passionate about helping students and sharing exam prep resources. I love to make exam prep affordable and convenient for everyone.

You can also connect with me on following social media.

Shares
Share This
Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better