Seating arrangement REASONING QUIZ FOR SBI MAINS

Seating arrangement REASONING QUIZ FOR SBI MAINS

Directions (1-5) : Study the following information carefully and answer the question given below:

Eight people P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting around a circular table, facing the centre. Each of them is drinking a different beverages – Tea, Coffee, Juice, Mineral Water, Lemonade, Cola, Coconut Water and Milk, but not necessarily in the same order. Q is sitting second to the left of U. The person drinking milk is an immediate neighbour of U. Only one person sits between the person drinking mineral water and P. The person drinking coffee is on the immediate right of the person drinking mineral water. W is second to the right of U. S is drinking milk. R and T are immediate neighbours. Neither R nor T is drinking mineral water. The person drinking lemonade is on the immediate left of Q. The person drinking cola is second to the right of person drinking coffee. The person drinking coconut water is an immediate neighbour of the person drinking mineral water. R is second to the right of the person drinking tea.

1. Who is second to the right of P ?

A) Q
B) R
C) S
D) T
E) U

2. Who among the following is drinking coconut water ?

A) Q
B) V
C) W
D) U
E) T

3. What is the position of V with respect to the person drinking milk ?

A) Third to the left
B) Second to the right
C) Second to the left
D) Third to the right
E) Immediate right

4. Four of the following five are alike in a certain way based on the given arrangement and hence form a group. Which of
the following does not belong to the group ?

A) Tea – S
B) Juice – W
C) Mineral water – T
D) Lemonade – V
E) Cola – U

 

5. Which of the following statements is true according to the given arrangement ?

A) The person drinking cola is sitting second to the left of the person drinking Juice.
B) P is an immediate neighbour of the person drinking Lemonade.
C) S sits exactly between Q and R.
D) Only four people sit between W and Q.
E) All of the given statements are true.

set-2 -Seating arrangement REASONING QUIZ FOR SBI MAINS

Directions (Q. 6–10): Study the following information carefully and answer the questions given below:
P, Q, R, S, T, U, V and W are eight friends sitting around a square table, two on each side. All of them facing away from centre and sit opposite to another. There are three female members and not seated next to one–another. V sits between T and Q. W is a female member who sits second to the left of V. Q is not a female member who sits opposite of P, who is a female. S sits third to the left of U and S is not a male member.
6. Who among the following sits on the immediate left of Q?
A) S
B) Q
C) P
D) R
E) W
7. Which of the following statement is true about U and V?
A) Both are opposite each other
B) Both are males
C) U is a female but V is male
D) Both are females
E) Other than given options
8. Which of the following group includes only females?
A) PSR
B) VWQ
C) WPU
D) WRU
E) Other than given options
9. Who among the following sits between R and U?
A) Only P
B) P and T
C) S and T
D) Only S
E) Other than given options
10.Who among the following sits third to the right of Q?
A) P
B) T
C) U
D) S
E) Other than given options

Answers:-Seating arrangement REASONING QUIZ FOR SBI MAINS

1. (B)

2. (D)

3. (B)

4. (C)

5. (A)

6. (E)
7. (B)
 
8. (E)
9. (A)
10.(D)

All the best for ur exams………

Ashutosh
Coordinator,Ibpsprepadda & PrepDesk. I love to write on competitive exam preparation. I am passionate about helping students and sharing exam prep resources. I love to make exam prep affordable and convenient for everyone.

You can also connect with me on following social media.

Shares
Share This
Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better